Снимка: Булфото, архив
fallback

След Гърция и полицията в Унгария вече иска при пътуване в страната българските шофьори да носят оригинала на малкия и големия талон за собственост на автомобила, съобщава вестник "Преса", позовавайки се на информация на МВР.

Ако тези документи не се носят, водачът рискува да отнесе глоба от 40 до 100 евро.

На практика до момента в Пътна полиция не са получавали писмо за изискванията на властите в Будапеща, но такава информация е качена на сайта на нашето външно министерство още на 1 октомври.

Местните власти са категорични, че двете части на свидетелството са неделим документ и не признават копия на талоните, твърди изданието.

Унгарските пътни полицаи се позовават на това, че в голямата част на свидетелството се съдържат данни колко лица могат да бъдат превозвани в автомобила, каква е товароподемността на камиона и др.

Водачите на лизингови коли могат да носят копие от свидетелството за регистрация, но придружено с нотариална заверка на английски език, обясниха от МнВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 9 години

Това е така, защото нашите талони не отговарят на европейските изисквания и не съдържат цялата информация. Ако тякой си беше свършил качествено работата тази статия нямаше да я има. Простичко казано България!

26

Ози

преди 9 години

А, забравих (виж #17) - ако караш колата на брат си, също така трябва да носиш и нотариално заверено пълномощно, че брат ти ти разрешава да му караш колата. Иначе глобяват... Нищо, че брат ти се вози до теб в момента.А какво да кажем за: Пожарогасител; Триъгълник; Аптечка; Светлоотразителна жилетка... и по 2 резервни крушки от всеки вид, който има в колата ти (*** обяснявай на тъпите ч...а, че си с HID-та, едно от които само струва 400 лева...)Кеф!

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонимендо 25 КОЛАТА ТИ Е ЗА СКРП.

fallback