Снимка: Булфото, архив
fallback

Миньорите от „Черно море" - Бургас ще получат заплати днес, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Oще по темата
След два дни на протести и отказа на миньорите от нощната смята в четвъртък да излязат от рудника Националната електрическа компания (НЕК) към 14.30 ч. е превела по сметката на „Топлофикация - Сливен” ЕАД 480 хиляди лева, които дружеството от своя страна преведе на мината.

До края на работния ден се създава организация да бъдат изплатени възнагражденията на миньорите, съобщиха от КНСБ.

В знак на съпричастност с колегите си на предупредителни протести излязоха и миньорите от „Въгледобив Бобов дол” ЕООД, и „Мини Открит въгледобив” ЕАД – Перник.

КНСБ алармира, че и други подобни ексцесии може да се очакват до края на годината поради тежкото положение в българската енергетика и финансовото състояние на НЕК.

Нееднократно синдикатът е заявявал, че неглижирането на тези проблеми ще доведе до все по-ескалиращо социално напрежение и сблъсъци в отделни колективи в бранша, припомнят от КНСБ и апелират отговорните институции да потърсят правилните дългосрични решения за енергийния сектор в координация със социалните партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

анонимен

преди 9 години

И аз питам като 7!Защо журналистите не показаха гледната точка на собственика?! Показаха миньорите, показаха синдикатите, НЕК, БЕХ и т.н. паразитни структури, а собственика го няма!

8

Рали1

преди 9 години

"След като първоначално от МИЕ обявиха,че НЕК е изплатила на "Топлофикация-Сливен"два и половина пъти повече от необходимите средства за заплати на миньорите от мина "Черно море",малко по-късно през деня от ведомството на министър Щонов съобщиха,че НЕК е превела още 500 хил.лв.надружеството."Хората искат заработеното и с право.Докога Ковачки ще оставя хората без заплати?ДКЕВР също мълчат.НЕК е оставено да фалира.В началото на юли от мината бяха в стачна готовност,защо не стачкуваха?Стойнев иОре

7

Анонимен

преди 9 години

Защо в цялата тази криза не чух нито една думичка от собственика на мината?Въобще, той къде се намира?

fallback