Снимка: Булфото, архив

Работещите в "Напоителни системи" излизат на национален митинг протест. Причината е, че от май месец не са получавали заплати.

Дружеството е декапитализирано и на практика в реален фалит.

Още по темата
В същото време държавата дължи 20 милиона лева на "Напоителни системи" за дейностите по предотвратяване на вредното въздействие на водите.

„Това е последен опит да накараме институциите да спазват закона“, каза Павел Чарийски, служител в "Напоителни системи" по БНР.

Шествието на протестиращите ще тръгне от  "Св. Александър Невски" и ще стигне до Министерски съвет.

„Ще искаме средства за предпазване от вредното въздействие на водите, да може и ние като всички хора да си получаваме нормално заплатите. Досегашните разговори с министъра на земеделието не доведоха до нищо. Само ни се обещават някакви средства ноември-декември. Ако не ни чуят ще се обърнем и към президента, защото той е назначил това правителство, а и "Напоителни системи" и съоръженията на напоителните системи са част от националната сигурност“, заяви Чарийски.

Според него наводненията в различни части на страната се случват заради „безхаберието на държавата и на институциите“.
 
„От години вече алармираме, че работим само в най- застрашените места, без средства нищо не може да се направи, реките са в окаяно състояние“, настоя той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase