Снимка: архив Булфото
fallback

Спешно се търси кръв за 25-годишния Павел Памукчиев от София, настанен в Окръжна болница в столицата. Призивът се разпространява във Фейсбук, съобщи БНТ.

Кръвната група на дарителите няма значение, тък като лекарите преливат плазма на младежа. Призивът във Фейсбук е публикуван от приятелите на Павел.

Oще по темата
В него те сигнализират, че младият мъж е с опасност за живота. Приет е в болницата преди по-малко от седмица.

След постъпването му е поставена диагноза панкреатит. Павел се нуждае от преливане на кръв, защото само това поддържа организма му жив на този етап след ежедневна кръвозагуба, пише още в интернет призива. Приятелите на младежа уточняват, че всеки ден минимум 5 човека трябва да даряват кръв.

„Молим всички, които биха дарили, да се отзоват в Окръжна Болница-София, посочвайки неговото име!Нека дарим капка живот и да запазим този прекрасен млад човек сред нас, защото той наистина би желал и заслужава!”, пишат още приятелите на Павел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Д.А.

преди 10 години

Имам бележка за дарена кръв за определен човек в център за кръводаряване - София, която не се наложи да използваме. Ще помогне ли в случая с Павел, като е предвидена за друг? Ако може да се използва ...........на кого да напиша номера на бележката за дарената кръв?

10

Иван

преди 10 години

Даването на кръв трябва да се заплаща, несериозно е за нещо толкова важно да няма финансов стимул. Един човек като даде кръв тази кръв тялото му трябва да я възстанови, това е шок за организма и той се нуждае дълго време от качествена храна. Абсурд е да се чака на доброволци - така кръвта никога няма да стига. Абсурдно е какви такси и пари се искат дори за преглед от медицинските лица а за кръв не желаят да плащат нищо.

9

муспи

преди 10 години

Кръв няма защото е изпита от евреите, но синагогите, ложите - масонските, тамплиерските, розенкрайцерските и т.н. не могат да си задоволяват вече нуждите! Ако българите не си подновят традиционните доставки - става въпрос за българска, , ще се наложи да бъдат наказани с нов тип ГМО, - всички зеленчуци и плодове идващи от турция ще бъдат опикавани и оплюти от чакащите ред за емиграция в България болни от ебола.

fallback