Снимка: архив Булфото
fallback

До 2015 година военнослужещите от Българската армия трябва да бъдат облечени с нови униформи. Това обяви командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев пред БТА. Той допълни, че дотогава ще се изясни как точно ще изглеждат новите дрехи на армията.

Oще по темата
Генерал-майор Боцев обясни, че по повечето спецификации е постигнато съгласие в спецкомисията, направени са и  изпитания и откритите слабости са отстранени. Целта ни е униформата да бъда максимално удобна, допълни генералът.

Според генерал-майор Боцев всички видови войски в армията трябва да бъдат облечена с една и съща униформа. Различията с военните във ВВС и ВМС обаче ще се запазят. Командирът на Строителни войски беше категоричен, че новите униформи няма да натовари допълнително финансово МО.

Приоритет на командването на Сухопътни войски ще е подготовката и участието в трите мисии, където армията ни има свои представители. Генерал-майор Боцев обясни, че основно ще се работи за поддържане на способностите, които има армията в момента и надграждането им на база поетите ангажименти пред партньорите от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

MGS

преди 9 години

До морскиВ рубли ли ти плащат или в природен газ.Че не сме за гледане е ясно, ама пък чак толкоз...

36

mgs

преди 9 години

Като бивш кадър на Строителните Войски изключително много се радвам, че се възвръщат - поне *** ще има къде да се научат на занаят и да свикнат да се трудят.Би било добра новина, да ама не...Иначе това журналистите сте голяма работа - не знам дали са ви учили в школото, ама като напишеш нещо, па вземи и го прочети и чак тогава си развявай ограничените знания.

35

ммааллеейй

преди 9 години

"Командирът на Строителни войски беше категоричен, че новите униформи няма да натовари допълнително финансово МО." - какво си написала бе Верче?

fallback