fallback

Премиерът Пламен Орешарски следи ситуацията във връзка с усетеното в България земетресение, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът държи постоянна връзка с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов и получава своевременно информация. Премиерът призовава гражданите да запазят спокойствие.

Oще по темата
Днес около 12.25 часа беше регистрирано земетресение, усетено на територията на цялата страна. По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките епицентърът е бил извън територията на страната - в Егейско море на около 310 км югоизточно от София.

Първоначалните данни за силата на земетресението в епицентъра са 6,5 по скалата на Рихтер. Към момента няма данни за пострадали и сериозни щети на територията на България.

По информация на дежурния в Министерството нa здравеопазването няма завишаване на обажданията в спешните центрове и болниците в района на Кърджали, Благоевград, Смолян, Сандански и Бургас.

Засега в резултат на стреса от труса две жени са припаднали в Смолян и Петрич, двама хронични хипертоници са потърсили помощ в Кърджали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 10 години

Стана тя, тоя *** да контролира и земетресенията. Май доста си е повярвал. Боже какъв ***!

47

Анонимен

преди 10 години

Този не рита топка защото ако вземе такава ще е като художествена гимнастичка.

46

Анонимен

преди 10 години

Дано усети трусовете от управлението му.

fallback