Тодор Коджейков. Снимка: Impact Press Group

Началникът на НСО в оставка ген. Тодор Коджейков най-вероятно ще оглави сигурността в компанията „Южен поток-България“, съобщи „Преса“. Депутати от БСП и ДПС потвърдили вчера информацията пред изданието, но категорично отказали да бъдат цитирани.

Още по темата
Генералът подаде оставка на 27 февруари по „лични причини“. За напускането му съобщи президентът Росен Плевнелиев. Заедно с Коджейков поиска да си тръгне и единственият му заместник, полковник Калин Иванов.

„Преса“ е изпратила запитване до пресслужбата на дружеството „Южен поток-България“ дали очакват ген. Тодор Коджейков. Оттам отговорили, че нямат такъв служител. На този етап няма и как да имат, тъй като цял месец за поста шеф на НСО не е направено предложение от Министерския съвет. Това е причината ген. Коджейков да продължава да управлява службата.

Преди повече от две седмици премиерът Пламен Орешарски обяви, че в най-кратки срокове гардовете на властта ще имат началник. От БСП твърдят, че ще е външен човек. ДПС също е за професионалист извън службата, който да въведе ред в нея. Според други източници от управляващото мнозинство човекът, който ще оглави НСО, вече е набелязан, чакал се само удобният момент да бъде огласено името му. „Преса“ научи, че е избран кадър от ДАНС. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase