Снимка: архив, БулФото
fallback

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите двайсет и пет българи по доходи в страната, сочат обработените до момента данъчни декларации за облагане на доходите.

На първо място е 45-годишен столичанин с доход от 4 млн. лева, съобщават от НАП.

Столичният бизнесмен е следван от бургазлия и от жител на Добрич. В топ 25 на най-богатите българи присъстват и хора от Стара Загора, Ловеч, Шумен, Варна и Русе.

Общо 95 млн. лв. доходи от наеми са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна до този момент.

В същото време 1340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчението за ипотечни кредити.

Общата сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4,7 млн. лева.

От началото на годината до 20 февруари в цялата страна са подадени общо 67 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013-а година.

Това е с 30% повече от същия период на миналата година, когато в НАП са постъпили 52 000 документа.

До 20 февруари по електронен път, подписана с електронен подпис, декларацията си са изпратили 5674 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 10 години

Не е проблема в това, че има богати хора с високи доходи, да има, но тези хора могат ли да си сложат ръката на сърцето и да кажат - аз миналата година спечелих много, но и платих достойно на хората, чрез които си изкарах парите.В цивилизованият свят най-големят разход на работодателя е разхода за заплати. В БГ работодателите печелят на гърба на хорица, които едва преживяват от заплата до заплата.

39

Анонимен

преди 10 години

Нека да има богати българи, няма лошо, нека да няма бедни

38

Ха-ха

преди 10 години

Някой пише за честни милиони? Тази с големите "ЗАРАБОТКИ" са ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ. Големите пари при тях идват с измисления закон от тях самите и гласуван от *** комунистически депутати. В действителност това е държавна помощ. Без работа, като хиени те отхапват едри хапки.А декларираната сума е не повече от 20% от получената, но те крият много и при тях е основната тежест на сивата икономика. Но ще огладнеем още и ще започнат и тях да ги обират. Има и справедливост отгоре......

fallback