Снимка: Булфото, архив

Вдигната е блокадата на ГКПП Лесово. Преминаването на тежкотоварни автомобили през пункта се извършва без проблем, на опашката все още е около 9 километра. Към пункта се очаква да тръгнат тирове, които изчакваха по паркингите. Няма проблем с обработката на документи на камиони от турска страна, предаде „Фокус“.

Още по темата

Външният министър Кристиан Вигенин съобщи вчера, че срещата България-Турция на министерско ниво ще решава трайно проблема с превозвачите на 17 февруари, а не както бе предвидено по-рано – на 21 февруари.
По думите му решение за падане на блокадата на българо-турската граница е взето, въпрос на часове е то да бъде изпълнено.

 „Приключваме преговорите с турската страна. Положени бяха интензивни усилия и от страна на министър Бобева, на транспортния министър, както и на мен самия, разговарях днес с колегата Давитоглу. Има становище от турския транспортен министър, който се ангажира с цялостен нов подход по проблема. Фирмите и на двете страни трупат големи загуби – затова българското правителство ще освободи половината разрешителни, които очаква турската страна”, обясни Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase