fallback

Общ преглед

Над 20 жени, които посещават часовете по йога в спортен център в Пловдив, участваха в традиционния вече за клуба ритуал по моржуване.

Правим го за четвърта поредна година на 19 януари във водите на река Първенецка край пловдивското село Първенец, каза Лана Петкова - инструктор по йога. По думите й датата не е избрана случайно. Лана е украинка и Руската православна църква на днешния ден чества Свети Йоан Кръстител - Йордановден.

Ритуалът е във връзка както с християнската традиция, така и за здраве и дълголетие, коментира тя. През тази година заедно с жените в ледените води на реката се изкъпаха и двама мъже и няколко деца. Всеки извършва ритуала самостоятелно с мисълта Новата година да бъде по-добра, да му се случват само позитивни неща, коментира инструкторката, цитирана от БТА.

През първата година "моржовете" са били едва седмина и всяка година техният брой расте. Това е прекрасна традиция свързана и с очистителните свойства на водата в този ден, коментира още Лана Петкова. Днес в тайнството на традицията бяха посветени нови четири жени и две деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

HUSKVARNA

преди 10 години

ТЕРЛИЦИТЕ ИМ СА НАСТРЪХНАЛИ ЗДРАВО

31

Русенец

преди 10 години

Браво на момичетата!Така се калява не само тялото, но и духа!Успех им желая и всяка година броят им да се увеличава двойно!

30

аз

преди 10 години

До Анонименсамо дето на никой не му пука къде си плувал..ако не се похвалиш..даже няма да разберем,че си жив и въобще съществуваш..не,че на някой му пука за теб, де:)))..с тия комплекси за малоценност и зад Австралия да отидеш...нищо няма да се промени:))))

fallback