Кольо Колев. Снимка: YouTube
fallback

72-годишният Кольо Колев от Котел, който възпя в ода премиера Пламен Орешарски, никога не е членувал в партии, но признава, че има леви убеждения.

За пръв път пише за политик. Харесва Орешарски, защото смята, че е честен и не дава празни обещания.

Планинар, естет, полиглот, фармацевтът обича да чете и скоро е започнал да учи шести чужд език. Увлича се и по акробатиката и бойните спортове. Ергенът е един от колоритните образи в подбалканското градче.

Денят му е поделен между аптеката, в която работи, и различните му интереси. Странстващ фармацевт - така нарича себе си Кольо Колев. Тръгнал от ямболското село Недялско, в последните 50 години е живял в Елхово, Тополовград и Ямбол. Котел е последната му спирка засега.

На 31 декември, докато чака клиенти в аптеката и подтикнат от думите на свой познат: "Защо не напишеш нещо за Орешарски?", той създава своята "Ода за един достоен премиер". Така се ражда най-популярната му творба, за която Dnes.bg вече писа.

"Пламенчо, юначе!
Накара Бойко да заплаче.
Завижда ти безмерно,
пред очите му е черно -
ден и нощ гадае
и не може да узнае
как социалната реформа
набързо сложи във форма", рецитира Колев пред bTV.

Мъжът допълва, че е стар ерген, но това не му пречи да е вечно влюбен и да посвещава стихове на хубави жени. Последната му муза е млада сервитьорка от Ямбол.

"На поклонение в храма неосквернен на любовта, както бурята и морското вълнение прочистват дълбините от смъртта", рецитира той и признава, че тези стихове звучат много романтично на фона на много по-прагматичната ода за Пламен Орешарски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

кук

преди 10 години

тоя динозавър утепа коня с тия бисери и ке влее в световната класика. То бива циркаджилък и любвеобилност ама чак такова *** ......забрави накрая да добави че лекарствата дето ги продава са от 10 до 16 ПЪТИ по сочни от съседни нам страни

38

Българин

преди 10 години

До ..33Като чета това ,което си "сътворил" имам чувството ,че си от втората група.

37

Изключително *** народ.. нямаме какво да ядем ония още се заяждат на селяни и на граждани.. простите ни политици направиха така,че да се мразим едни други.. от къде на къде думата селянин ще е обидна.. що за малоумие е това живеещите в големия град да се подиграват на тия в по-малкия,че нямат пари.. въпреки че са един народ и ги разделят някви пикливи 20 30 км счупени пътища.. местоживеенето ли е основополагащо за това кой става и кой не.. аман от ***

fallback