Снимка: YouTube
fallback

Ректорският съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ наложи дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение“ на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев от Историческия факултет на СУ.

Наказанието на двамата професори е заради среднощното матине с руска водка и цигари в Софийския университет "Климент Охридски". Те бяха снимани от Ранобудните студенти в нощта на 26 срещу 27 ноември.

Oще по темата

„Ректорският съвет се запозна с обясненията на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев и с документацията, представена от декана на Историческия факултет, както и с предложението на Деканския съвет двамата преподаватели да бъдат наказани със „забележка“, се казва в официално съобщение, публикувано на сайта на висшето учебно заведение.

В съобщението се посочва, че с „действията си на 26 и 27 ноември т.г. проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев са нарушили Закона за висше образование, Правилника за устройството и дейността на Софийския университет, Правилника за вътрешния трудов ред и заповед на Ректора и особено задължението да се отнасят с уважение към честта и достойнството на студентите и да спазват академичната етика на територията на Университета“.

„С тези свои действия те са уронили доброто име на Университета, поради което Ректорският съвет взе решение на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев да бъде наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение“, се посочва в съобщението.

Професор Костадин Рабаджиев заяви по-рано в телевизионно интервю, че преподавателите се били събрали на 26 ноември, за да отпразнуват няколко повода – нови академични титли, рожден ден на историка проф. Драгомир Драганов и раждането на бебе на техен колега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

коко

преди 10 години

адски гнусна воайорска история. само хора с извратено чувство за светоусещане и "дълг". лицемерно звучи вопълът на брадаткото с анцуга за неспазване на вътрешния ред, правилници и заповед на Ректора на Университета, след като т. нар. ранобудници от месеци ги нарушават най-арогантно. След наказанието на професорите, Ректорът трябва да се отърси от малодушието си и да накаже и другите нарушители. иначе възниква въпросът - защо така им кляка..?

47

тцЪ

преди 10 години

Да продължа. Била съм свидетел как колеги, изнаписали с подробности падналите им се въпроси, биват късани, защото не разбират какво са написали. Там по специалните дисциплини ВИНАГИ ти се задава допълнителен въпрос, който цели именно преподавателят да прецени дали студентът отлепя какво ще стане, ако натовари една конзола примерно, или не не отлепя. И като видят, че не осмисля - директно му се казва "Ще се видим на есен, колега" Именно защото утре този студент ще проектира.

46

тцЪ

преди 10 години

До РодителУважаеми родителю, пиша Ви като човек, завършил УАСГ неотдавна. Късането на студенти по изпити НЕ е за норматив, а защото много студенти вярват, че със зубрене и преписване могат да минат. Еми, малцина са преподавателите при които този номер минава. Там се иска да РАЗБИРАШ какво правиш, защото утре ден, когато оразмеряваш дадена сграда, трябва да можеш да прецениш какво ще се случи ако сложиш колона или шайба на определено място... Защото със своите решения носиш ОТГОВОРНОСТ за хора

fallback