Проф. Рабаджиев в кадър от клипа "Морал на градус". Снимка: YouTube

Проф. д-р Костадин Рабаджиев, хванат в крачка от "Ранобудните студенти" да пие в СУ, обяви, че видеото е опит за саморазправа с него.

Още по темата
"Не подкрепям окупацията като форма на насилие и използването на университета като залог в една битка, която е предимно политическа. Но аз не подкрепям и правителството", каза той пред Нова тв.

Проф. Рабаджиев обясни, че преподавателите се били събрали на 26 ноември, за да отпразнуват няколко повода – нови академични титли, рожден ден на историка проф. Драган Драганов и раждането на бебе на техен колега.

"Едва ли има обществено място и институция, където по повод не се сервира алкохол", настоя той.

Представителят на Ранобудните Константин Голев, подчерта, че поантата от случилото се не е алкохолът и пиянството на професорите, а изречението – "един глупак да говори на един професор по този начин", заснето в клипа "Морал на градуса".

"Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията", оправда се проф. Рабаджиев.

Все още се очаква реакцията на ректорското ръководство на СУ, което ден след пускането на видеото в YouTube, обяви, че ще обсъди показанията на професорите по случката и ще направят своите предложения за наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase