Константин Тренчев. Снимка: Булфото

Покойният варненски митрополит Кирил се е оплакал на синдикалния лидер Константин Тренчев, че пловдивският митрополит Николай го е заплашил. Тази информация изнесе във Варна председателят на КТ„Подкрепа“ Константин Тренчев.

"Ще те убия, ще те удуша!", били част от заплахите на Николай към дядо Кирил, разкри  синдикалният лидер, цитиран от информационна агенция "Черно море".

По думите на Тренчев покойният варненски митрополит е споделил опасенията си по време на вечеря между двамата. Там били обсъждани въпросите със социалните права на свещениците. Срещата се е случила 3 седмици преди кончината на дядо Кирил, уточни Константин Тренчев.

Според него варненският митрополит бил получил и предупреждения от свои приятели в службите, че се готви нещо срещу него.

Митрополит Кирил ми разкри още, че старозагорският митрополит Галактион е бил тровен. Аз съобщих това на Галактион, но той не обърна внимание, заяви още Тренчев. Той бе категоричен,  че митрополит Кирил видимо не е изглеждал болен по време на вечерята им.

Още по темата
Константин Тренчев съобщи още, че е бил извикан в V РПУ във Варна, за да даде писмени обяснения относно срещата си с митрополит Кирил и получената информация.

Думите на Тренчев идват дни, след като един от кандидатите за нов варненски митрополит – епископ Игнатий, обяви пред bTV, че варненският митрополит Кирил, който бе открит удавен в местността Траката на 9 юли, е бил убит.

По думите му дядо Кирил усещал, че ще бъде премахнат, тъй като е възпрепятствал основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase