Представяне на главен комисар Тодор Гребенаров. Снимка МВР

Главен комисар Тодор Гребенаров е назначен за директор на Главна дирекция “Национална полиция”, съобщава МВР.

Назначението е от 22 ноември тази година със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Със същата заповед на Гребенаров се присъжда категория А, главен комисар.

Днес той беше официално представен пред състава на ГДНП от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

По думите на главен комисар Гребенаров приоритет в работата му ще бъде различният подход в организацията на патрулно-постовата дейност, както и реализиране на мерките в борбата с битовата престъпност.

Той благодари на ръководството на министерството за гласуваното доверие и сподели пред служителите своите впечатления за работата на ГДНП по отделните направления на дейност.

Новият директор представи своята визия за това как главната дирекция да функционира по-ефективно и успешно.

Главен комисар Гребенаров благодари и на досегашния директор на главната дирекция главен комисар Ангел Антонов, който се оттегля от поста по лични съображения.

Според биографичната справка главен комисар Тодор Гребенаров е завършил НВУ ”Васил Левски”- Велико Търново.

През 1995 година  започва работа в ОДМВР-Пловдив като полицейски инспектор. Девет години е началник на отдел „Охранителна полиция” в областната дирекция.

Със заповед на министър Цветлин Йовчев от 15 август той е назначен за директор на ОДМВР Пловдив. За високите си професионалните  успехи  комисар Гребенаров е награждаван многократно през годините – сред получените от него отличия  са: „Почетен знак на МВР” - Трета, Втора и Първа степен, Почетно отличие на МВР „За доблест и заслуги”,  медал „Правосъдие, свобода, сигурност”, както и наградно оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase