Снимка: Булфото, архив
fallback

Германският вестник "Велт" публикува статия под заглавие "Броят на българите, получаващи помощи за безработни, е нараснал четири пъти", в която цитира предупреждение на Федералната агенцията по труда (ФАТ), че броят на получаващите помощи за безработни от Източна Европа се увеличава.

По данни на агенцията в момента във Федералната република има 15 300 българи и 14 700 румънци, които получават помощи като търсещи работа. В сравнение с данните за 2007 г. броят на българите е нараснал четири пъти, а този на румънците - два пъти, отбелязва председателят на ФАТ Хайнрих Алт.

По данни на ФАТ през 2013 година в Германия са дошли общо 70 000 румънци и българи, много от които с добри квалификации.

"Но все пак, една трета от дошлите от Румъния и България нямат професионално образование и почти никакви познания по немски език", посочва Хайнрих Алт.

ФАТ води разговори с федералното министерство на труда дали да се отпусне допълнително финансиране за бюрата по труда в градовете, към които напливът от българи и румънци е най-голям: Берлин, Мюнхен, Манхайм, Дуисбург, Дортмунд и Дюселдорф.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

x- faktor

преди 10 години

До ДО ГУРБЕТЧИЯ: arkadash nie sme bilgari :D

13

x- faktor

преди 10 години

viy ludi li st be xora arkadash koi ste vie ve bqgayte ot tuka Bilgarite tirsqt ne6to drugite gledat na gotovo da se opravqt da vzemat pomo6tni

12

Като скакалците!-16

преди 10 години

Ала,алаа,алааа! Чок потурнак ченгенета с *** тескерета се припознаха тука бре. Ей такива излагат Татковината в Европа.

fallback