Посланик Джонатан Алън. Снимка: архив, Булфото
fallback

Трудовият пазар във Великобритания ще бъде отворен за всички от 1 януари 2014 година, в това число и за българите. Това каза пред журналисти в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

По думите му българите са граждани на страна членка на ЕС и имат право да работят във Великобритания, както е предвидено в договорите на общността. Посланието ми е - който иска да работи, е добре дошъл, но който иска само да се възползва от социалната система - няма да е възможно, каза Алън.

Oще по темата

По думите му няма дискриминация срещу българите. Българите са трудолюбиви и плащат данъците си във Великобритания, допълни дипломатът.

Алън коментира и протестите у нас. Тази година едно от най-впечатляващите неща в България е гражданското общество и свободата на хората да казват това, което мислят, каза посланикът. Според него има повече отчетност и прозрачност в правителството и на места в страната. Надявам се, че това ще продължи, защото прозрачността означава, че решенията са по-отговорни и хората разбират защо са взети, каза Алън.

Посланик Алън бе в Пловдив на годишната британска възпоменателна церемония. Тя се проведе на полето в Централни гробища, където са погребани 55 британски войници, починали в пловдивския лазарет от раните си по време на Първата световна война, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Han Asparuh

преди 10 години

Az misleh da doida da poeba rozovi dupeta

32

Анонимен

преди 10 години

НЕ, господин посланник.Умните англичани избягаха от Великобритания заради невероятно високите ви данъци, такси и всякакви налози и вашето правителство запълва дупките си с ЛАКОМИ ЗА ПАРИ И ЗАБРАВИЛИ РОДА СИ ЕМИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ.Сега започнахте кампания на прогонване на имигранти(също като у нас и навсякъде по света).ЕТО ТАЯ ЛАКОМИЯ И ОТРИЧАНЕ ОТ ВСИЧКО МИЛО И РОДНО ЩЕ ЗАТРИЕ ЧОВЕКА.Няма нищо по-хубаво от това човек да живее ТАМ КЪДЕТО СЕ Е РОДИЛ И ДА ТАЧИ И МИЛЕЕ ЗА БЛИЗКИТЕ СИ, НЕ ЗА ПАРИ.

31

boyko_stoew

преди 10 години

До 22 ПРИ КОИ "нас" ще идват британците след 100 години?!След 100 години ше сме много умрели и едва ли нивото на Световните водите ше е грижа за мен, теб и децата и внуците на народа ни.Ти гледай сега да направиш нещо полезно за себе си и децата си.След сто години единствената полза от теб в най-добрия случай ще е споменът за теб и минералите от разложният ти труп.

fallback