Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Булфото
fallback

Гълъбин Боевски или е помилван от президента Дилма Русеф, или съдът е отменил присъдата му, коментира адвокат Марин Марковски.

Oще по темата
По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която обаче много скоро ще бъде решена.

"Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това, да пренасят наркотици", защити той тезата си.

Марковски даде и пример с тираджиите у нас, които могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите им има наркотици.

Адвокатът допуска, че това вероятно се е случило и с Боевски и двойните му куфари, пълни с кокаин, за които той не е подозирал, но пък беше осъден и получи присъда от 9 години и 4 месеца за трафик на наркотици.

Юристът определи завръщането на Боевски като "добрата новина".

Dnes.bg припомня, че вече часове наред, откакто щангистът е на свобода, външното ни министерство и родната ни прокуратура нямат информация каква точно е причината той да се върне като свободен гражданин у нас.

Единственото, което е сигурно, е, че Гълъбин Боевски преди два дни е бил пуснат от затвора, получил е временен паспорт, издаден от посолството ни в Бразилия, и така вчера около 14 часа той се прибра на летище София.

"Няма какво да кажа", заяви той на въпрос на репортер на БНТ, който единствен успя да го хване.

Боевски не пожела да отговори на въпроса дали вече е оневинен или предсрочно освободен, единстевоното, което продума пред камерата бе: "Случаят беше важен за вас преди две години, вече не е важен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

steven

преди 10 години

Вие тук писарите нали знаете че майките ви са к...и и вие сте *** хехехехех

68

Анонимен

преди 10 години

Човеко,гълъбчето функционер на герппп,правеше канала Бразилия-***!Да ама реши да се облажи!И 9килца да пренесе за своя сметка!Та затова беше на "тъмно" 2 год.!А го пускат защото хората в този бизнессе "уважават"/говоря между наркотарторитеу нас и в Бразилия/!А кои са.....?Ще научим,рано или късно!

67

Моно

преди 10 години

Гълабине жив и здрав да си.Гледай си живота и умната.А то простотията и зависта българска няма край.Журналята ги хванаха по бели ***.Видите ли ,никой не им пуснал в пощенските кутии.Толкова от тях,те друго не могат.Само по директиви пишат.Щото иначе много ги пляскат.

fallback