Вчера Главното мюфтийство раздаде месо на бежанците в дома в квартал "Овча Купел". Снимка: БТА
fallback

Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 3740 лица и той е надхвърлен с 341 места, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От агенцията са предприели действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила.
Основен проблем в работата на РДГП – Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците.

Командировани са служители за усилване охраната на държавната граница, за охраната и съпровождането на задържаните лица, за обработка на документите и полицейска регистрация.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

В местата за настаняване в София - Военна рампа и Враждебна, се раздават помощи - храни, дрехи, санитарни материали и консумативи, медикаменти и медицински консумативи от първа необходимост от БЧК и други неправителствени организации.

Във Враждебна се извършва ремонт на котелното помещение, поради което няма топла вода и отопление. В сградата на Военна рампа има топла вода, обектът разполага с абонатна станция, свързана с ТЕЦ-София.

Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Богдан Филов

преди 10 години

Какви са тея ***?!?Сириците може да са *** ама не са ***!Нали уж само щеше да се помага на сирийски семейства?!Какви са тези маймуноподобни незаконни мигранти?!Те не са сирийци!

25

Анонимен

преди 10 години

Какво се цупите бе, приемайте ги със сърцата си тия ***.Нали това ни заповяда брюкселската лелка Кристалина предидве седмици.

24

vesko02

преди 10 години

По бързата процедура ги правете българи,дайте им партиина книжка,скоро сами ще избягат.

fallback