Снимка: архив Булфото
fallback

Шефът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков е подал оставка
ден след като бе арестуван и му бяха повдигнати обвинения, съобщава „Труд“.

Днес отидох до Миниистерството на транспорта, за да подам молба за напускане. Мотивите ми са лични, обясни Божков пред вестника. Той не коментира повдигнатите му обвинения.

Прокуратурата е повдигнала обвинения на директора на "Автомобилна администрация" Валентин Божков и на още петима души, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. От обвинението обясняват, че на територията на няколко града е била проведена спецакция срещу корупционна дейност и престъпление по служба в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ при Министерството на транспорта в рамките на провеждано досъдебно производство.

Oще по темата

Проведени са процесуално-следствени действия по документирането на престъпната дейност, иззети са парични суми в левове и евро и са повдигнати обвинения на шест лица, едно от които е ръководител на ведомството – Валентин Божков.

Както Dnes.bg вече писа, шефът на ДАИ Божков е бил задържан във вторник, но информацията стана известна вчера. Той е пуснат под гаранция, а адвокатът му коментира, че обвиненията срещу него са неясни. По-рано днес министърът на транспорта Данаил Папазов коментира, че Божков ще бъде освободен. Вчера министърът коментира, че обвиненията срещу Божков са заради цялостното управление на ДАИ. Той обясни още, че в прокуратурата и Министерство на транспорта са били подавани много сигнали за корупция в агенцията.

При полицейската акция са задържани общо 12 души, които са работели в различни подразделения на агенцията в страната.

Божков пое ДАИ през юли 2011 година с назначение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, както тогава бе уточнено от транспортното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Маджаров

преди 10 години

20 000 за назначение на работа ,как да се избият после?

6

Маджаров

преди 10 години

Не Бойко не е виновен ,другите са виновни

5

Анонимен

преди 10 години

дръжте пимк те са най ***.там всичко е корупция и кражби.

fallback