Илияна Йотова. Снимка: Булфото, архив
fallback

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова смята, че може да има предсрочни избори не само за парламент, но и за президент.

„Настроението, което се формира в българските граждани срещу личността на президента Росен Плевнелиев, може да доведе дотам, че ако гражданите поискат предсрочни избори през пролетта на следващата година, толкова да са силни гласовете и за оставка на президента. Дори да има и един протестиращ на улиците на България, независимо дали в София, или в някой друг град, той трябва да бъде чут”, коментира тя по БНТ.

Тя обвини държавния глава, че е избягал от своите конституционни правомощия или най-малкото, че не ги спазва – да олицетворява единството на нацията.

Oще по темата
„Плевнелиев си е позволил да разделя българското общество и българските граждани”, коментира тя.

Според Илияна Йотова масовото убеждение на българина е, че „Плевнелиев изпълнява една политическа поръчка, опитва се да бъде говорител на един нов политически проект, което е недопустимо”.

Тя добави, че от всички български президенти от началото на прехода никой не си е позволявал по този груб начин да разделя българското общество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

вашта мама!

преди 10 години

Направо турете доган летящата чиния за президент, вашта мама идиотска мафиотска ненаситна!!!

116

червен крокодил

преди 10 години

Идиотова, нали уреди сестричката си за шеф на здравната каса, какво още искаш? И кой те е упълномощил да говориш от името на всички български граждани? Стотината кукуфелници пред пилоните на НДК, не са цяла България!!!

115

Анонимен

преди 10 години

Леле какъв голям ***!!!И говори!!!

fallback