Снимка: Булфото, архив
fallback

Като фасадна демокрация определи избора на Владимир Писанчев за председател на ДАНС лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Само се имитира прозрачност при избора, но няма реално обсъждане, срещи с неправителствения сектор или представена концепция, смята тя.

"Работи се в ненормална среда, това правителство вече няма морален кредит и когото и да излъчи, за него винаги ще има съмнение", каза още Кунева.

Относно тефтерчето на бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликти на интереси Филип Златанов, заместникът й Найден Зеленогорски коментира, че по времето на предишното управление структурата е била използвана като наказателна бригада срещу хора, които не се подчиняват на управляващите, включително и срещу бизнеса.

Oще по темата

По думите му фактът, че фигурира в тефтерчето на Филип Златанов доказва, че комисията е имала за цел да удари "Движение България на гражданите" преди изборите. Той твърди, че е бил следен от ГДБОП на втори тур по време на кметските избори в Плевен.

Зеленогорски посочи, че това съвпада с разкритията на Легия "Антимафия", че част от ръководството на партията, включително и лидерът й Меглена Кунева, са били подслушвани.

„Тефтерчето е бледа следа, предстои да излязат информации колко човека са били мачкани, как са били рекетирани фирми, как са се отнемали бизнеси в полза на едни или други партийни кръгове“, каза още Зеленогроски.

До 15 август, когато Европейската комисия ще обсъжда приоритетите на България за Оперативна програма "Региони в растеж", страната трябва да има ясна концепция какво точно иска да прави с регионалното развитие в следващите 7 години, за да не изгуби средствата и възможностите по програмата, алармираха днес Кунева и Зеленогорски.

Кунева определи като абсурдно, че двамата министри на регионалното развитие - Лиляна Павлова и Десислава Терзиева, които се хвалят с това, че са експертни назначения, нямат приемственост и си говорят през медиите по толкова важна тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

васил

преди 10 години

Абе г-жо Кунева да не би вие да прилагахте демократични принципи при подреждането на вашите листи в предизборната кампания???Именно и заради това загубихте , защото се опитахте да налагате ваши хора!сега за какво ревете - ближете си раните и млъквайте- никой не ви иска не разбрахте ли???

22

Фидосова

преди 10 години

Твоя проект е направен само да *** пари по избори от държавата. Нямаш шанс. Видяхме те колко пари струваш - мисията ти в ЕС беше само за лични облаги. Не си по- различна от тези срещу които говориш. Я се огледай и ако имаш малко съвест се спри...

21

Анонимен

преди 10 години

Кунева, не използвай изразите на Костов. Изгонихте го според вас от политиката, сега ще му ползвате изразите. сори.

fallback