Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Прекратяват гладната стачка на Едвин Сугарев от утре. Това съобщи пред БНР съпругата на поета, д-р Мария Арсениева. Сугарев ще бъде захранен венозно, обясни тя и уточни, че състоянието му не е цветущо. Сутринта той беше приет по спешност в реанимация на Александровската болница.

"В момента се опитват да възстановят електролитния баланс, защото целият организъм е абсолютно изтощен, почти няма орган, който да не е засегнат. В момента е на водно солеви разтвор и му се влива кислород, тъй като мозъка му е с лек оток", каза Аресениева за състоянието на мъжа си.

Още по темата

Добри резултатите са показали изследванията на Едвин Сугарев, съобщи по-рано днес дирекорът на Александровска болница доктор Костадин Ангелов. "Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да започне, да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", допълни той и завърши, че няма пряка опасност за Сугарев.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.
 
„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка.

По-късно обаче и те се отказаха от тази форма на протест, но обявиха, че ще продължат да показват недоволството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase