Едвин Сугарев. Снимка: Булфото
fallback

Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам, заяви на 21-ия ден от гладната си стачка видимо изтощеният Едвин Сугарев.

Oще по темата
"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", убеден е той.

Сугарев сподели пред bTV, че децата му го молят да прекрати стачката, че им е нужен жив и всеки ден са на протестите.

Той обаче е категоричен, че кабинетът се опитва да откъсне България от ЕС и да я присъедини към проекта Евразия на Владимир Путин.

"Не знам докога ще издържа. От един момент нататък организмът започва да изяжда сам себе си", отговори Сугарев на въпрос кога възнамерява да прекрати гладната стачка.

"Ние подкрепяме гладната стачка и този жест, но е по-важно да се живее и да се продължи напред. Хора като Едвин Сугарев са страшно важни в подобни времена", настоя писателят Георги Господинов.

"Един човешки живот е много по-ценен от живота на едно правителство. Това е доказателство, че протестът не е на ситите", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

ss

преди 10 години

запали се бе ахмак.така всеки ще ти повярва.май те е страх.подъл ***.и като го правиш с чистата съвест че очакваш да се върне тиквата на власт.запали се сам щото некой може да ти драсне клечката защото почваш да дразниш

168

Гражданин на РБ

преди 10 години

Държава с гладна стачка не се оправя. По-скоро една активна гражданска позиция, ангажираща хора, които да следват дадена КОНКРЕТНА политическа визия и идеология, би била много по-полезна. Нито бюджет, нито държавни ангажименти, нито макроикономическа рамка, нито вредна олигархическа система се оправят с гладна стачка. Гладната стачка, след всичките 25 години преход, се възприема вече само като автонегативен акт с цел някакъв PR.Нищо конструктивно и полезно.;-)

167

миньор

преди 10 години

Писна ми да слушам за всякакви ненормалници, психопати и мизантропи намразили живота и себе си и решили да се самоубиват по един или друг начин като публично демонстрират,че го правят в знак на протест и за оставката на правителството!Как все още някой не се е сетил, да обяви че и петима младежи загинали в адска катастрофа тази нощ край Елин Пелин е било протест срещу правителството!

fallback