Снимка: Булфото
fallback

Терористичният акт в Бургас, който стана на 18 юли м.г., може да се повтори. Това стана ясно от разговор пред БНТ с експерта по антитерорисъм и сигурност Славчо Велков. Според специалиста може да бъде провокиран подобен акт около датата от годишнината на акта някъде другаде.

"В терористичната практика съществува едно понятие, макар и неутвърдено и негласно, че има една цикличност в провеждането на терористичните актове и без да всяваме някаква паника и напрежение, трябва да кажем, че онези които са поръчали акта, за да покажат, колко са силни не е изключено да провокират нещо подобно около датата на трагичния инцидент", заяви Велков.

Той изказа мнение, че има държави и организации, които знаят кои са поръчителите на атентата, но поради начина, по който се работи и заради политическия характер на акта, може да се каже, че сме на онова място, от което започнахме.

Според Велков вероятността зад атентата да стои държава и специална служба е голяма. Той отрече версията терористичният акт да е дело на Ал Кайда, тъй като по думите му почеркът не е същия.

Велков осъди предаването на резултатите на следствието ни от атентата на Ливан, тъй като страната е заподозряна за участие в експлозията. „Беше намерена шофьорската книжка на атентатора. А къде е паспортът му, с който е влязъл в страната ни?”, Велков призовава на този въпрос да се намери отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

щирлиц

преди 10 години

Мосад изтрепа свои съплеменници на българска територия,сега очаквайте втори епизод...

18

Анонимен

преди 10 години

Комунистите могат да спретнат каквото се наложи само и само да оправдаят действията си . Ако някой се заблуждава че няма да го направят просто не ги познава. Насилието в България тепърва предстои.

17

галактика

преди 10 години

Не съм съгласна когато някой говори от името на целия народ. /по принцип/ Дали се заклеймява нещо, дали се оправдава нещо - политиците нека се изказват от тяхно име и от иметона правителството, ноне и от името на народа. Често пъти мнанието на народа НЕ съвпада с мнението на политиците.

fallback