Десислава Атанасова. Снимка: Булфото, архив

Валери Жаблянов от БСП и Десислава Атанасова от ГЕРБ влязоха в лют спор за това кой е чел Конституцията и кой – не по bTV тази сутрин. Според социалиста реалността в лицето на протестите не можела да отхвърля основния закон на държавата, според който мандатът на един парламент е 4 години, но Атанасова се противопостави с мотива, че сегашното управление било глухо за суверена и своя работодател – гражданите.

„Това, което се случва днес, е безпрецедентно, заградили сте се отвсякъде, зони за сигурност, списъци на журналисти, които могат да минат. Такова нещо се е случвало само при управления на БСП, които ни водят до катастрофи“, отсече Атанасова.

Тя призова социалистите да се откажат от управлението.

„Оттеглете се най-накрая. Хората не ви искат. Това не го ли разбрахте”, риторично попита  депутатката от ГЕРБ.

Жаблянов призна, че е възхитен от патоса ѝ, но по думите му БСП не е изчерпана и е партията, която отстоява най-градивната позиция. „Голяма част от хората, които протестират, не гласуваха на изборите”, смята Жаблянов, който на няколко пъти повтори, че недоволните били едва 5000 души.

Той настоя, че кабинетът трябва да бъде оставен да работи.

Още по темата
„От тази ситуация се излиза с ясна програма за управление, за повишаване на доходите, за укрепване на държавността, върху която предишното управление нанесе много тежък удар, много трудно по пътя на протестите до дупка България ще стигне до реалността, която желаем, смята Жаблянов.
 
Атанасова заподозря, че намерението на управляващите е да назначат възможно най-много роднини и познати на различни постове.

„Бяхме свидетели на безумни решения през този един месец управление, което се илюстрира с „грешка, катарзис, прошка”. Докога обществото трябва да търпи подобно управление”, попита Атанасова.

Според нея е лицемерие БСП да говори за институции.

„Тези хора назначиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС, един заместник-министър за два часа и Волен Сидеров за шеф на комисията по етика“, аргументира се тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase