Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Протестите в столицата срещу правителството на Пламен Орешарски продължават вече 21-ви ден. След пиенето на кафе тази сутрин пред парламента, отново с оригинални лозунги, "въоръжени" със свирки, тромби и националния трибагреник, протестиращи се събраха тази вечер в 18.30 часа пред Министерския съвет в центъра на София.

Шествията и митингите в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.

Протестните демонстрации и днес започнаха още рано сутринта. Бяха издигнаха плакати "Това не е серенада! Оставка!" и "Харчите бюджета, а? Идват избори".

Обстановката около МС тази вечер по традиция е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, президентството, на Народното събрание и офисите на политическите партии.

Група от протестиращи държи надути балони с надпис „Оставка” и ги раздават на останалите участници да ги пукат. „Не сме дошли тук на разходка, тук сме, за да ви изпратим. Довиждане! Довиждане!” „Таз година дупка - догодина пропаст”, „България, събуди се” са част от издигнатите плакати.

Без инциденти и нарушения на обществения ред e започнаl протестът в столицата, съобщиха от МВР. В 19.30 часа в пространството пред  Министерския съвет са се събрали около 3000 души, твърдят от полицията.

По-късно шествието премина по обичайния си вече маршрут - към парламента, "Орлов мост", а после - към НДК и централите на ДПС и БСП.

Пред НДК тази вечер се събраха и поддръжници на правителството на Пламен Орешарски. Организацията и на този митинг се прави през Facebook.

Повече от 30 души блокираха кръстовище в центъра на Сливен днес в знак на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. В 17.30 часа протестиращите преградиха за около 15 минути кръстовището "Розова градина", като блокадата започна с минута мълчание в памет на починалия в София полицай. Заради пиковия час се образува голямо задръстване и движението се измести към странични улици.

Въпреки това не се стигна до сблъсъци, а някои от преминаващите водачи изразиха подкрепата си към протестиращите със скандирания "Оставка!".

Протести срещу кабинета имаше и в Пловдив, Варна, Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

К9

преди 10 години

Оставете хората да протестират, платени драскачи на кликата! Протестират хората, които плащат данъци, сметки, имат деца, искат бъдеще. Кои сте вие? Вие сте мързеливите, цял живот на помощи за безработни, с фалшиви ТЕЛК решения, които искате вашите БСП политици да крадат още повече от нормалните хора, за да може да лежите у вас на социални, да гледате турски сериали и да слушате чалга. Да на протеста! Пишете минуси на воля - доказват колко много социални *** има в БГ и в този форум...

230

graywatch

преди 10 години

До lewskarОставка и избори. Това правителство вече няма никакъв креди на доверие да сътвори каквото и да е !

229

lewskar

преди 10 години

Не се учудвам колко *** хора има,но по-добре да си *** отколкото да си достатъчно интелигентен и да не разбрал точно какво става.Напълно подкрепям Протестиращите ,но хора формулирайте исканията си точно:-ОСТАВКА или -Нов Изборен Закон,нов бюджет или избори за ВНС,или всичко.Не съм нито за тия нито за предишните ,ВСИЧКИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ,само се сменят кой да цоцка на чучура.А знаете ли кой им дава власта на изборите,кои са най-активните избирателиНАЙБЕДНИТЕ ,малограмотните и пенсионерите.

fallback