Снимка: БТА

За трета поредна сутрин пред сградата на Областна администрация-Пловдив се събраха протестиращи против назначението на Венцислав Каймаканов за областен управител.

В протеста се включиха около 30 души, които без предупреждение блокираха за кратко кръстовището на бул. „Шести септември" и ул.„Васил Априлов". Участваше и черна котка в клетка, чиято собственичка твърди, че Каймаканов е от “квотата на котараците”.

Още по темата
Довечера ще има протест срещу правителството на Пламен Орешарски в центъра на града. Пловдивчани ще продължат да изявяват недоволството си и срещу новия областен управител.

Протестите продължават и в Благоевград срещу назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител. Няколко десетки граждани се бяха събрали и днес с намерението да не допуснат Палев до работното му място, но той не се появи. Протестиращите скандираха "Оставка" и "Долу ДПС".

Непотвърдена информация, че Палев е подал оставка, зарадва за кратко недоволните, които започнаха да скандират „Победа“. След като стана ясно, че официално потвърждение за оставката няма, те продължиха да протестират. Над 1000 гласа са събрани до момента в подписка с искане за оставката на Муса Палев.

По-късно в парламента председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че няма информация Муса Палев да се е оттеглил. „Няма такова нещо, категорично опровергавам такава информация. А дали трябва да се оттегли или не – той е пълноправен български гражданин и неодобрението на част от обществото, ако е основание да бъде лишен от права, това означава всички да останем без права”, заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase