Снимка: архив, Reuters
fallback

Външният ни министър Кристиан Вигенин извади революционна идея за законови промени, които да облекчат забраната за пушене на закрито.

"Гледам дебата за тютюнопушенето по БНТ (вчерашният "Референдум" бистреше пушенето в баровете – бел.ред). Аз съм против вдигането на забраната. Но като разумен компромис предлагам да се разреши пушенето в отделни помещения от 1-ви ноември до 1-ви март - все пак е нечовешко хората да пушат навън на минус 10 градуса", написа Вигенин в страницата си в социалната мрежа.

Снощи в яростен спор по държавната ни медия уж непримирими партийни врагове се разделиха на пушачи и непушачи.

Oще по темата

Бившата шефка на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова настоя забраната да остане, тъй като това е европейското бъдеще на България.

Деница Сачева от гражданската инициатива "България без дим" я подкрепи, че забраната на пушенето на закрито не бива да бъде отменяна, но пък се съгласи с аргументите на представителите на рестораньорския и хотелиерски бизнес, че законът не се спазва поголовно от заведения и барове.

Точка на спора им сложи професор Станислав Станилов  от "Атака", който обяви, че в крайна сметка всичко ще бъде решено от депутатите, които в този казус ще гласуват не по партийна повеля, а в качеството си на пушачи и непушачи.

Дали "компромисът" на Вигенин ще стане факт предстои да научим в близките дни.

Два законопроекта, подготвени от БСП и "Атака", отлежават за разглеждане в НС. Те предвиждат отново да се пуши в нощните заведения. За ресторанти и кафенета пък регламентът ще е както преди - със зали за пушачи.

Предвиждат се обаче завишени глоби за собственици, които не спазват ограничениетна или допускат вътре в баровете деца - до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

ДДТ

преди 10 години

въджайнин да не дава акъл! как пък един от новите министри не гледа напред, а всички да се вторачили в задниците си?!

209

Голям Праз

преди 10 години

Леле, тази съвсем изпращя!!! Докторите да се самосезират и веднага да му назначат лечение!!! ПРИНУДИТЕЛНО!!! За нас е нечовешко да му четем глупостите! Тоя, простакесор Станилов, и той да бъде освидетелстван. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

208

предложение

преди 10 години

Всеки ден министрите и депутатите да четат по 1 час коментарите на гражданите към различни статии. Така ще научат какво мислят мислещите хора в държавата за техтните предложения и действия.

fallback