fallback

Общ преглед

Едва 20-ина души се появиха рано тази сутрин на протест в градинката до сградата на Народното събрание против идеята за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Хората аргументираха шествието си с идеята, че не трябва здравето и общественият интерес да се поставят над икономическите интереси на бизнесмени и рестораньори.

Протестиращите издигнаха лозунги "Искаме цивилизована държава", "Забрана-отмяна! Стига вече", "Здравето е право, а не тровенето с дим", "Искаме чист въздух в заведенията" и други.

Oще по темата
По думите на протестиращите контролът при разделението отново на зони за пушачи и непушачи ще е слаб, както и в момента, защото въпреки тоталната забрана има закрити заведения, в които се пуши.

Dnes.bg припомня, че новото правителство се обяви за либерализиране на режима за тютюнопушене на обществени места. “Атака“ дори внесе преди 2 дни проектозакон за изменение на Закона за здравето, с който предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Здравният министър Таня Андреева първоначално се обяви за либерализация на тютюнопушене, но после уточни, че била против дима в заведенията. Все пак Андреева уточни, че решават депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 10 години

https://facebook/events/143517285839632/В Събота от 11 ще има нов протест пред НС против тютюнопушенето! Нека всеки, който не му е все едно, да дойде да заяви позиция!

66

не искам да мриша

преди 10 години

браво 63

65

Тинтири-минтири

преди 10 години

Сега... Пушенето не било на мода, че пушачите да не би да пушат, защото е модерно? Или по-модерно е да се излиза с табелки на улицата и да се парадира с уж здравословен живот... тинтири-минтири... Ако непушачите не ги кефят местата, където ходят пушачи просто да не влизат там и няма никакъв проблем, защото всеки сам отговаря за своето здраве. "Здравето е право, а не тровенето с дим" - т'ва сега се отнася към непушачите, които ходят в заведения за пушачи или те ни дават на нас пушачите съвет :D

fallback