Снимка: БГНЕС, архив

Системно получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за неглижиране на пациенти в болничните заведения през уикендите и почивните дни.

Жена в изключително тежко състояние поради преживяно нападение, придружено с побой, била закарана за преглед в плевенска болница. Такъв е бил отказан с довода, че е неделя и рентгенът не работи. Въпреки многобройните фрактури и съмнение за счупен крайник, тя била отпратена. „Ще бъда благодарна да вземете мерки в тази ситуация, защото другия път ще върнат някой друг, който с с по-сериозни проблеми и за него няма да има утре“, пише в сигнала.

За друг пациент нещата завършват фатално в болница в град Кърджали. След редица действия и бездействия от страна на болничния персонал здравето му се влошава невъзвратимо и неизбежно настъпва край. В този случай близките получават противоречиви обяснения какво точно се е случило, а част от персонала си позволил и грубо отношение.

Получихме и сигнал от възмутен родител по повод отношението към детето му, което е в неравностойно положение. В учебното заведение бил получен сигнал за бомба, при което всички деца били евакуирани, а неговото забравено и оставено само в класната стая, поради което преживяло огромен стрес.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase