Снимка: Булфото
fallback

От днес в Агенцията за социално подпомагане ще се приемат молби за еднократна енергийна помощ, съобщи БНТ. От услугата може да се възползват хора, чийто доход е с до 10 лв. повече от определения минимум за подпомагане за изминалия отоплителен сезон.

Размерът на предвидената помощ е 65 лв, а срокът му за изплащане е края на май. Администрацията очаква около  100 000 души да подадат заявление за това подпомагане. Ще се взима предвид 6-месечният доход за периода от 1 януари до 30 септември 2012 г.

Решението да се отпуснат допълнителни средства за най-бедните българи беше взето от служебния кабинет в края на март. Крайният срок за подаване на молбите е 26 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

пол

преди 11 години

Бабите ми, работеха десетки години и им дадоха 155 лв. пенсии, с увеличението, а на паразитни *** по 200 лв. социални. Баща ми съгради не един производствен център а го изгониха *** номенклатури, приписаха си заслугите; сега притежават заводите, разсипаха иизнесоха машини, животни, железа...А на отеца си доплати за да се пенсионира по новия закон и мижава пенсия? Извод: разследване делата на управляващите от 1953 г. насам и разстрел на депутати, министри, президенти, чиновници; висши

5

пол

преди 11 години

Звучи глупаво по-долното, но не е така! Вредителите, които ни грабят и разсипват са и местни и външни, Заради тия им дела заслужават смърт! Същото заслужават и висши военни чинове, толериращи тия вредители За съдии ооправдали такива същото! Няма друг начин да се оправи. Вторият вариант е атомна бомба и вярно ще измрем и ние, но ще се унищожи и тая вредна мафия, която ни убива, а това е готино. Друг начин няма; докато не се изкорени тая мейсънска; посткомунде вредна мафия, живот няма да видим.

4

пол

преди 11 години

65 лв.? Да ввисиш цял ден на опашка с молба; да дойдеш с автобус от село; и да си платтиш с тия паари пътя и храната и мможе и телефона? Извод; незабавно обявяваме война на Ким Ир и ще изпробва ядренната бомба над тая крадлива вредна мафия; окупирала ни отдавна! Е, лошото е, че и пенсионерите ще пукнат, но с тия пенсии пак ще пукнат. Тогава ще се оправи Българияя; когато нне остане и един жив от бившата БКП номенклатура; меййсъните; онова центтърче в Авсстрия, което си дирижира тия кукли тук.

fallback