Снимка: архив, Булфото
fallback

Проверка спря незаконен строеж в резервата "Ропотамо", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

След сигнали за строеж в резервата "Ропотамо" служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева е наредила спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас.

При проверката е установено изграждане без строителни книжа на дървена конструкция - колони и греди, на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост.

Документите от проверката на Регионалния отдел на националния строителен контрол в Бургас при РДНСК-Югоизточен район, Община Приморско, и РИОСВ-Бургас са изпратени в Община Приморско, която да предприеме спешни мерки за спиране на строителството.

Утре ще са готови констативните актове от служителите на общинската администрация, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконното строителство, казаха от регионалното министерство.

По-рано сайтът "Бивол" съобщи, че "строителни бригади леят бетон и строят заведения на брега на река Ропотамо в сърцето на едноименния резерват". Според сайта строежът няма никакви разрешителни.

"Вместо да преустанови грубите нарушения в резервата, директорът на РИОСВ Бургас е дал карт бланш на изкопите, бетонирането и новото строителство в резервата. Строящата се постройка ще бъде около 400 кв.м. а старото законно дървено бистро беше 161 кв.м.", писа още "Бивол". Според изданието фирмата, която строи, е "Венис Марина" ЕООД с управител Здравко Казаков и се свързва с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис-Таки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До Австралийския

преди 11 години

Ей Австралийския, ако ти не можеш да оцениш природата това прави ли те експерт? Не е ли трагично, че вместо институциите да си вършат работата, те подпомагат мафията? Че не остана кътче в България без да са пуснати мръсни, черни пипалца на мафията? И до кога разследващи журналисти ще сигнализират вместо държавата да си върши работата!!!

16

От Австралия(Сидни)

преди 11 години

На снимката виждам някакъв ***. А реката и фона е най обикновен даже няма нещо забележително, най обикновена *** река с *** растителност. Може да се види навсякъде. Кое по точно трябва да е атрактивното тука? Кой ще даде пари да гледа това?Се едно аз да почна да развеждам хора да ми гледат палмите пред къщата и сините дървета. Не мисля че някой ще ми плати

15

Предложение

преди 11 години

Мисля, че най-правилното решение би било да се проведе учебна бомбардировка на въпросния обект с някой от малкото останали Су-25 или Ми-24. След предварително оповестяване час преди учението. Хем пилотите ще тренират, хем ще се поевтини разчистването.

fallback