Снимка: архив, Reuters
fallback

"Спазвали сме, спазваме и ще продължим да спазваме законите на България и на всички страни, в които работим". Това се казва в изявление на ЧЕЗ.

"ЧЕЗ в България стриктно изпълнява своите данъчни задължения. От началото на дейността си досега сме платили 429 милиона лева данъци на българската държава. Групата ЧЕЗ е инвестирала в България 1.7 милиарда лева и осигурява работни места за повече от 3500 души" заявяват от дружеството. 

От ЧЕЗ допълват, че оказват пълно съдействие на прокуратурата, НАП и всички останали проверяващи органи и очакватда бъдат уведомени по законоустановения ред и в законоустановения срок за резултатите от  тях.

"Вярваме, че тези резултати ще докажат точно, че стриктно спазваме българските закони", посочват от компанията.

"Лицензът на ЧЕЗ трябва да бъде отнет, заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Той припомни, че разследването на ЕРП вече е разширено и е преминало и към НЕК.

"Вероятно ще се стигне до обвинения в длъжностни престъпления на лица от НЕК и от регулатора ДКЕВР", посочи Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 11 години

Преди няколко дни се разбра че за първи път откакто ПРЕСТЪПНИКЪТ САКСКОБУРГОТСКИ подари българската енергетика на други престъпници те за първи път платиха нещо на България и то беше някакви мижави милиони а същевременно са изнесли некакви си милиарди уж че това било за консултации и същевременно вложили 5-6млрд в мрежата и затова те работят на загуба вече 10г също като шефовете на гроб лукоил.КАКВИ СА ТЕЗИ СВЕТОВНИ *** КОИТО РАБОТЯТ 10-20г НА ЗАГУБА И ИНТЕРЕСНО ЧЕ СЪДЪТ ИМ ВЯРВА И ПРИКРИВА

105

Анонимен

преди 11 години

ЧЕЗ вие се заиграхте с БСП и ДПС ище платите скъпо затова да го знаете

104

лимонад

преди 11 години

айде да не сте вие го платили това 500 млн данъци а ? май ние си ги плащаме. ЧЕЗ ги събира и част от събраното няма как да не даде като данъци. т.е 1/10 от данъка да укрият - ей ти ги 50 милиона - 5-6 км чисто нова магистрала :).

fallback