Мястото на инцидента. Снимка: Булфото

51-годишният Димитър Димитров, който вчера се запали пред президентството, все още е с опасност за живота, съобщиха от „Пирогов“. Той продължава да е на командно дишане. Мъжът беше приет в лечебното заведение с 25% изгаряния по лицето, шията, гърдите и ръцете.

Към 13.30 часа вчера той се заля с бензин до фонтана до президентството. Трима гардове на НСО успяха да се намесят и  да угасят огъня. 

Още по темата
Преди 15 дни Димитър е получил инфаркт и се е лекувал в Трета градска болница. Вече стана ясно, че самозапалилят се мъж е бил ковач. Той е от с. Крайници, община Дупница, но от четири години живеел в София с втората си съпруга. По думите на баща му Кирил Биволев Димитър нямал проблеми нито от материално естество, нито е злоупотребявал с алкохол.

Той има дъщеря от първия си брак, студентка в икономическа специалност.

"Има златни ръце, правеше даром ковани огради и врати на хората в селото, подари дори кръста на черквата в Крайници", разказа бащата на Димитров пред БТА.  Той спомена, че синът му е имал отскоро проблеми със сърцето, които възникнали от дългогодишната му работа като ковач.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase