Снимка: Булфото

Самозапалилият се мъж е с 25 процента изгаряния, с опасност за живота, каза за БТА проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в болница "Пирогов", където по-рано днес пациентът беше приет.

Изгарянията са по главата и ръцете, като в момента той е настанен в противошокова зала на лечебното заведение. Предстои пациентът да бъде интубиран, каза още проф. Хаджийски.

Още по темата
51-годишният мъж се самозапали по-рано днес пред сградата на президентството. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 13.35 часа.

Охранители от НСО са станали неволни свидетели на случая. Мъжът е бил в района на шадравана до сградата на президентството, като по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали. Изведнъж трима от обектовата охрана на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към него.

Служителите на НСО са реагирали незабавно и с помощта на пожарогасител са успели да погасят пламъците.  Мъжът не е криминално проявен.  МВР продължава работа по случая.

За по-малко от месец това е четвъртият случай на самозапалване на хора. Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата.

36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.
В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина в края на миналата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase