Снимка: Булфото
fallback

Пореден протест в цялата страна се очаква да събере недоволни от монополите в България и днес. Сборният пункт в столицата е пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в 11.00 часа. В същия час, но пред Общината е планираният протест във Варна. Повече от 30 града са обявили, че ще проведат митинги по същото време.

Негово светейшество патриарх Неофит ще отслужи и молебен за помирение на българския народ по повод на размирния социален, политически и икономически период, в който се намира страната ни, съобщи БТА.

Преди него, от 9.30 Негово светейшество ще оглави първата си Света литургия като Софийски митрополит в храма "Св. Неделя", която ще бъде в съслужение с архиереи и духовници на БПЦ-БП.

Oще по темата

Вчерашният процес започна с минута мълчание за "изгорелите" в протестите срещу монополите.Протестиращите се събраха до храм-паметника "Св. Александър Невски". В учредяването участваха няколко десетки граждани.

Оратори на митинга пожелаха "Орлов мост" да стане "Орловото гнездо" на 21-ви век и призоваха протестиращите да превърнат България в национално могъща и социално справедлива държава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

322

Анонимен

преди 11 години

Аз викам да си напраеме една томбола, и да се изредиме един по един на лапаницата-кметове,митничари,съдии,а джакпота ще е 15 дни-финансов министър...малко справедливост,бе братче...по един месец е достатъчно,да има за всички.Естествено,томболата няма да я тегли българин,щото много рано ще почне стрелбата,особено ако е некой с голяма рода...

321

Анонимен

преди 11 години

Нито е нормално, нито е морално политическите централи да се правят на щедри дарители с милиони, събрани от данъкоплатците

320

Анонимен

преди 11 години

Девет партии получават от бюджета 50 млн. лв. годишноСубсидии и налични парични средства в хил. леваПартия Субсидии от републиканския бюджет Парични средства в края на годинатаГЕРБ 22 175 19 809БСП 8048 1456ДПС 6940 6752"Атака" 4392 189СДС 1949 396ДСБ 1164 1596РЗС 1145 304 бюджетната щедрост прави някои партии излишно богати. Това ясно се вижда от годишните финансови отчети на основните парламентарно представени партии за 2011 г. и от получената справка от Сметната палата, която осъществява финансов контрол върху тяхната дейност (данните за 2012 г. ще бъдат

fallback