Снимка: Dnes.bg
fallback

bTV Media Group връща сигнала си към Булсатком за празниците, независимо че няма решение на спорния казус, съобщиха от първата частна телевизия.

"Независимо, че нямаме решение по казуса с Булсатком, нито дори изразена добра воля и гаранции от страна на оператора за преустановяване на дискриминационното и некоректното поведение спрямо bTV Media Group, специално за зрителите връщаме сигнала си към Булсактом за празниците", се посочва в съобщението.

Излъчването ще бъде подновено още днес, 23 декември, в 16 часа.

"Ако Булсатком не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на bTV Media Group", предупреждават още от телевизията.

Вчера беше съобщено, че заради системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group е причина според първия частен телевизионен канал за прекратяването на достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.

Oще по темата
 Според частната телевизия "Булсатком" дискриминира медиийната компания, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.

В официално становище операторът изтъква пред абонатите си друга причина за спиране на сигнала - че не приема предложената от телевизията нова цена, която била 3 пъти по-висока от досегашната, защото това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Булсатком" отрича, че има просрочени задължения "съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни". Според оператора "спирането на сигнала от страна на медийната група би било нарушение на действащия към момента договор", защото той е със срок на валидност до края на декември 2012 г.

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

361

Анонимен

преди 11 години

Булсат са абсолютни ***. Попитах какви програми ще гледам в крайна сметка и някаква овца ме отсвири, като че ли не см си плащал редовно. приключих с тях да им е.....

360

ТВ отстъпник

преди 11 години

Хич не ми трябва телевизия, като си имам компютър - гледам само това, което искам и когато искам. Единствените, които биха страдали без БТВ, са бабите, ама за кратко, то има достатъчно сериали по другите канали, мойта баба толкова и помни всичките, които изгледала! А за БТВ бих казала - Ех, тая наглост край няма, братче, не си гледат умрялата застаряла телевизия, ами за още кинти ламтят, да се оттеглят достойно в пенсия, аз като бях на 10, те същото даваха, ама тогава сериалите бяха от Ю.Америка

359

Анонимен

преди 11 години

Ако не са Краси Радков,Виктор Калев и Комиците никой не би се и сещал за БТВ.Новините им са такива,че филмите на ужасите са си детски филмчета.Другото са някакви турски бози дето насила ни зарибяват с тях.Има един български сериал и са го завряли по нощите като прокажен.Ненапразно народът ги е кръстил Босфор ТВ.И без това рейтингът им е отрицателен-да се махат!

fallback