Бойко Борисов. Снимка: Ройтерс
fallback

От утре трябва да започне изплащането на част от заплатите на работниците и служителите във "Вазовските мошиностроителни заводи” ЕАД в град Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет с уточнението, че премиерът Бойко Борисов е провел разговори с изпълнителните директори на "ВМЗ”-Сопот и на „Кинтекс” ЕАД.

На срещата, на която е присъствал и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от „Кинтекс” по два договора за поръчки към "ВМЗ"-Сопот на стойност 1 милион лева. Средствата ще постъпят във ВМЗ на два транша от по 500 000 лв. утре и в петък, уточнямат от правителствения пресцентър.

Националната агенция по приходите ще позволи разблокиране на сметките, за да бъдат изплатени заплатите на работещите в дружеството. Това се прави, за да могат хората да посрещнат спокойно Коледните и новогодишните празници.

След завръщането си от Атина, където ще бъде утре за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на "ВМЗ"-Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

394

Анонимен

преди 11 години

Борисов отново се опита да си направи евтина реклама на гърба на гладуващите работници от ВМЗ но се оказа че това е поредната лъжа.Мизерните пари преведени уж след намеса на премиера отидоха автоматично за погасяване на задълженията към банки ,ИВН и ВиК.

393

Анонимен

преди 11 години

gerb sa kradci ostanalite sashto .

392

До прасето Гошо

преди 11 години

В голямо заблуждение си.Такова крадене като сега е нямало никога. И в доклада от м.юли на Евр.комисия и Трансперънси интер. твърдят,че 3 пъти е увеличена корупцията при Герб, Дянков като министър надипли милиони, а Главният-милиарди. Такова разпореждане с държ. като с бащиния, погазвание на закони и правила е нямало-и досега не казват какво са направили със стотиците милиони от резерва на Здр.каса, искаха да окрадат и Среб. фонд,та чак от Европа протестираха, заграбиха държ. горски стопанства и

fallback