Алтернативният синод на Инокентий отново е подал документи за регистрация в съда. Снимка: архив, Булфото
fallback

В деня на погребението на патриарх Максим стана ясно, че алтернативният синод на Инокентий отново е подал документи за регистрация в съда. За най-голяма заслуга на починалия патриарх се смяташе именно, че е приключил с разкола в църквата.

Документите за регистрация на синода на Инокентий са внесени в съда преди смъртта на патриарха, твърдят в писмо до bTV от синода на противниците на Максим. Някои от тях обаче дойдоха да му запалят свещ.

„Синодът на дядо Инокентий са подали документи за регистрация и ако не получат регистрация, ще заведат ново дело срещу България в Страсбург. Разколът не е приключил, ако смятате, че може да приключи с тояги и с бой, много се лъжете”, заяви Христо Латинов.

След приемането на закона за вероизповеданията, който приключи с разкола, преди 8 години хората на Инокентий бяха изведени с полиция от повече от 250 църкви, в които според прокуратурата са се настанили неправомерно.

В Светия синод останаха изненадани от новината, че противниците им отново са на сцената. Синодът на Инокентий веднъж вече заведе дело срещу България в Страсбург, но не успя да осъди държавата за исканите 680 милиона евро. Съдът призна само, че е нарушено правото им на вероизповедание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

???

преди 11 години

Лешояди ...

65

атеист

преди 11 години

Така е. Едните са служили на чужди интереси , други на Д С службите и интересите на БКП.От коя и да е камбанария да погледнеж-все едно и също.Навсякъде кофти. Кофти живот , кофти политици , кофти митрополити.

64

Борис Ташков

преди 11 години

На БЪДЕЩИЯТ ЦЪРКОВНО НАРОДЕН СЪБОР през м. февруари 2013 г. ТРЯБВА ДА ИМА И ОТ ДВАТА СИНОДА КАНДИДАТИ ЗА ПАТРИАРХ и като нашите свещеници се върнат в отнетите ни 250 ЦЪРКВИ от синода на митрополит ИНОКЕНТИЙ!така в България ще има само една БПЦ и един единствен СВЕТИ СИНОД!

fallback