Сайтът на правителството е недостъпен отсутринта. Снимка: архив, Булфото
fallback

След като часове тази сутрин сайтът на Министерския съвет се оказа недостъпен и последваха съобщения, че е хакнат, от пресслужбата на кабинета обявиха, че интернет страницата е блокирала, а не е хакната.

В сайта не може да се влезе от днес сутринта, защото много хора се опитват да го направят едновременно и той блокира, казаха от Министерския съвет. От там уточниха, че екип от ИТ-специалисти работи по проблема.

Oще по темата

Първоначалната информация беше, че ”Анонимните” са хакнали сайта на Министерски съвет. Акцията на хакерите не е обоснована с ясна цел, като те само посочват “нека всички заедно да съборим сайта на правителството“.

Посланието, което са пуснали в едно от социалните мрежи, гласи просто: ”Писна ми!". Засега не е официално потвърдено, че "Анонимните" стоят зад атаката и не е разпространено и видео послание, какъвто обичай имат те.

През август хакерите блокираха уебстраниците на парламента, а после и на ДПС. Само преди около месец "Анонимните" удариха и сайта на „Лукойл”. Тогава техният протест беше насочен срещу високите цени на горивата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

?

преди 11 години

Колко кредити е взела Софийската Община за периода 2009 - 2012 г.?

22

Срам и Резил

преди 11 години

Всичко се прави за пари - да могат тези отпуснати 1 200 000 лева да отидат в нечий джоб, а е и дадено на една пропадаща руска фирма да го прави.Реставраторите в Академията казват, че паметникът се нуждае от "измиване" и ако им дадат 50 хил. лева, ще се чудят какво да ги правят, защото за това ще са нужни не повече от 20 хиляди, посочи проф. Минеков.Чудовищно е това, което се прави в момента с българското културно наследство...!

21

Поредният скандал

преди 11 години

Скандал с паметника на Цар Освободител - в склад за вторични суровини!Символът на София фигурата на коня с императора беше демонтиран преди малко повече от месец на 5 септември с гръмките слова, че ще се реставрира, след това паметникът отново ще бъде върнат.Очаква се реставрацията на паметника да приключи до края на годината и да посрещнем 3 март 2013 г., когато честваме 135-годишнината от Освобождението на България от турско робство с паметник на Цар Освободител.

fallback