Снимка: Impact Press Group
fallback

Има споразумение с министерството на финансите възнагражденията в армията да бъдат увеличени с от 8 до 10 % през 2013 г. Това каза пред Дарик радио министърът на отбраната Аню Ангелов. Мярката ще засегне военнослужещите и цивилните служители по трудово правоотношение във въоръжените сили.

Договорено е, че необходимите за увеличението средства по фонд „Работна заплата“ ще бъдат осигурени от собствени икономии и от икономии в държавния бюджет, които ще се постигнат чрез въвеждане на пенсионна възраст за военнослужещите и оттам намаляване на тежестта върху пенсионните фондове. При сержантите и младшите офицери предлаганата пенсионна възраст е 52 г., а при старши и висши офицери – 54 г. За летци, водолази, парашутисти и други специални категории – съответно 42 г. и 44 г.

„В същото време това ще гарантира на военнослужещите кариерно развитие и по-голяма сигурност“, посочи министър Ангелов и допълни, че министърът на отбраната по негова инициатива няма да има право да освобождава военнослужещите с изслужени 27 години стаж, ако не са навършили и необходимите години за пенсия.

Министър Ангелов подчерта, че с тези договорености се гарантира запазването на обезщетенията при освобождаване от военна служба. Получаването на обезщетенията ще става в момента на освобождаване от служба и техният размер се запазва както и досега до 20 заплати.

Той отново разясни, че изчисляването на отпуската от работни в календарни дни може да се компенсира с механизма за нейното използване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Ники Киров

преди 11 години

Хубаво е ,че сме единодушни по отношение на а.ангелив и в.радев.След 8 месеца ще бъдат разпнати.Само бой по тиквите им.

115

Герган Димов

преди 11 години

Христо,не те познавам но си прав.Тези двамата си заслужават бесилото.И след това 2м. та да не миришат.Аз също ще гласувам за Цонев.Аз зная кога съм бил по-добре.

114

Христо Начев

преди 11 години

Определено срещу Ан.Ангелов и Валентин Радев ще има съдебни производства.Въпрос на време е да се образуват.Те си знаят защо.Смятам,че ако Цонев стане министър ще ускори процедурата.Затова аз ще гласувам за партията на Цонев.

fallback