Цената на хляба ще тръгне нагоре. Снимка: Impact Press Group
fallback

Със сигурност съвсем скоро ще има увеличение на цената на хляба, обяви секретарят на Националната браншова камара на индустриалните хлебопроизводители Кольо Колев пред БНР.

Той припомни, че от 1 юли се е увеличила цената на електричеството за бизнеса с 16%, цената на водата с около 5%, цената на горивата с около 10% и цената на зърното се е увеличила с 35%. За последните 15 дни пък цената на брашното в различните региони се е увеличила между 15 и 20%.

"Няма такова изделие, което при тези увеличения да може да поддържа тази цена. Ето защо когато говорим, че ще има увеличение, то се базира на реалностите на пазара", подчерта Колев.

Той обаче не се нае с конкретни прогнози с колко ще скочи цената на насъщния.  По думите му в крайна сметка всеки производител може сам да си определи увеличението на цената.

Колев бе категоричен, че конкуренцията в бранша е много висока и това гарантира, че няма място за спекулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

263

супер анонимен

преди 11 години

Хмм странно защо когато се вдигнат цените на международните пазари се вдигат цените и у нас, но когато падат цените на международните пазари цените у нас пак се вдигат ?! А Държавата изцяло защитава интересите на монополистите и сенчестите групировки. За нея народът(т.е. материалът) е умрялото куче, на което тя всеки ден му вади ножа. Та питам се, до кога ще е все така и не е ли време вече наистина на изхвърлим веднъж за винаги ***?

262

Анонимен

преди 11 години

В основата на всичко е алчноста и безморалността и безчувствието към себеподобните! И тук и в целия свят! Ако се спазваха християнските ценности света наистина щеше да е едно прекрасно място! Представете си ако ни нямаше хората- каква красота, спокойствие и мир е! И ние можехме да бъдем в унисон с всико това.......но избрахме обратното и ще си плащаме!

261

Анонимен

преди 11 години

Каквото си си надробил прости българино , това ще си сърбаш.Така ще бъде докато чакаш някой месия да ти оправи дереджето , а не се захващаш да работиш яко.

fallback