При атентата загинаха 6 души, а десетки бяха ранени. Снимка: Reuters
fallback

Неизвестната до момента групировка "Основа на джихада" пое отговорността за атентата срещу израелски туристи в Бургас и заплаши с нови нападения, съобщи израелският сайт ynetnews.com.

Популярният сайт е част от медийната групировка, която издава и най-тиражния израелски всекидневник "Йедиот ахронот".

В свое изявление групировката заплашва да извърши нови атаки: "Месецът Рамазан е месец на свещена война и смърт в името на Аллах. Той е месец за борба с враговете на Аллах и неговия пророк - евреите и техните американски поддръжници. 

Oще по темата
"Един от нашите членове, с помощта на Аллах, успя да взриви автобус, пълен с еврейски туристи, осквернители на светите земи, след внимателно проследяване", се казва още в изявлението. 

"Свещената война не е ограничена до конкретна арена и ние ще се бием с евреите и американците, докато те не напуснат земята на исляма," посочва още групировката.

Според сайта "Основа на джихада" очевидно е свързана с движението "Глобален джихад", към което принадлежи и Ал Кайда.

От българското Външно министерство определиха информацията като спекулация. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

518

86809

преди 11 години

а вие имате огромни проблеми с правописа

517

до 662 от Еллин

преди 11 години

Ми вие си избрахте турските имена пред гръцките на много градове..Ямбол, Кърджали, Пазарджик.. що не си оставихте гръцките или не си дадохте български, както направихте с Пловдив?

516

до 672 от 673

преди 11 години

Само виж какъв промит мозък си и ти..."Надявам се скоро ДАНС да се занимаят с днес.бг!"..до къде сме я докарали..да заплашваме и проклинаме с държавата..

fallback