Снимка: www.nrg.co.il

Американски гражданин с фамилия Джебсън е съучастникът на атентатора от бургаското летище. Това твърди bTV, като се позова на свои медийни източници в Израел.

CNN също съобщава, цитирайки българския вътрешен министър, че разследващите търсят американска връзка в престъплението, при което бяха убити шест души.

Израелски медии разпространиха фоторобот, за който се предполага, че е на помагача. В момента снимката обикаля хотелите в района, за да бъде евентуално разпознат.

Предполага се, че той е човекът, опитал да вземе под наем автомобил, с който да стигне до аерогарата. Въпросното лице било доста по-ниско от 180 см – височината, която се твърди, че притежава самият атентатор.

Още по темата

Атентатът е извършен с 3 килограма тротил, съобщи в петък вътрешният министър Цветан Цветанов. Досега се говореше за едно взривно устройство. Според експерти обаче е вероятно под багажното отделение да е имало още едно, освен поставеното в раницата на атентатора, тъй като повечето от пострадалите имат наранявания по краката.

Агентите на „Мосад”, които бяха на мястото на инцидента, вече са напуснали страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase