Много къщи в Пернишко се напукаха от силния трус. Снимка: Булфото
fallback

Няма връзка между трусовете в Италия и България, каза шефът на Националния институт по геофизика, геодезия и география Николай Милошев. 

"Разстоянието между Перник и италианското земетресение е 1 000 км. Защо от Италия тръгваме и стигаме до Перник – малко несериозни са тези неща,” коментира той пред bTV. 

„Основното земетресение от 22 май беше със сила като онова от Стражица. Оттогава не е имало такова,” отбеляза Николай Милошев и добави, че вероятността да има вторични трусове е „50 на 50”.
 
„Надявам се с магнитуд под 4,” добави експертът и призова да не се предизвиква излишно напрежение в населението.
 
В пиковия момент след силния трус пропуснатите обаждания на мобилния телефон на Милошев са били над 50. 
 
Позвъняванията намалели по-сериозно едва в последните 24 часа. Премиерът звъннал няколко пъти, първия път 15 минути след земетресението, каза Николай Милошев.
 
По думите му Бойко Борисов насърчил сеизмолозите да дават колкото се може повече информация за случващото се.
Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

дo 40

преди 11 години

Ами не пиши тогава и на кирилица. Това пък ти от къде четеш и мен слабо ме вълнува. Егото ти е по-голямо от теб.

35

do 37

преди 11 години

Да, и на мен един познат ми казваше, че в БАН повечето са или озлобени хора или некадърни. Има и малка част, които не спадат към тази категория, но много малка. Съзнателно се води такава политика, ако си способен човек и не даваш да плагиатства от теб началника, т.е ти се трудиш, но той ида и се подписва под твоите неща за негови, те оставят или без комп или без работно място. На много места това е обичайна практика.

34

дo 35

преди 11 години

До известна степен си прав. Аз работя в БАН от дълги години и да ви кажа в БАН науката се управлява от номенклатурчици. Някак си не се гледа с добро око на хората, които работят на международно ниво и старата генерация се опитва с всички сили да противодейства на това: не повишават хората, които работят на международно ниво или не им осигуряват нормални средства и условия за работа. И няма сила, която да ги накара да стимулират способните. Една част от способните стават злобни хорица. Ужас е.

fallback