Снимка: БТА
fallback

12,9% е била безработицата в България през първото тримесечие на годината, което е ръст от 0,7% спрямо последните три месеца на 2011 г.

Това показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

В периода януари – март регистрираните безработни в страната достигат 422,5 хиляди души.

Данните за първото тримесечие на тази година сочат, че икономически активното население у нас на възраст от 15 до 64 години надхвърля 3,2 млн. души, като съставлява 65,4% от населението в тази възрастова група.

В сравнение с първото тримесечие на 2011 г. коефициентът на икономическа активност се повишава с 0,2 процентни пункта, отчитат от НСИ.

Общият брой на заетите лица над 15-годишна възраст е 2,851 млн. души, което е 45,1% от населението на страната.

В същото време заетите лица на възраст от 15 до 64 години са 2,814 млн. души. Коефициентът на заетост на икономически активното население e 56,9%, като спрямо първото тримесечие на 2011 г. се отчита намаление от 0,3%.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

tony_scout

преди 12 години

Докато не се надигнат хората срещу близките кметства и след това срещу цялостната политика на родната власт ( срещу всички партии), няма да има средна класа, ще измрат всички, *** и помаците и турците ще са добре винаги, понеже в политиката на всяко правителство са заложени пари за потушаване на проблеми на етническа основа, половината от които се разпределят по веригите надолу. Хора, правете снимки, правете случайни записи на хора които са на власт доколкото можете, в един момент ще са нуж

60

Анонимен

преди 12 години

това е само" регистрираната" - а тези които са се отписали от БТ и не виждат смисъл да се разписват при ***, които и програмите си не знаят, колко ли са?

59

сестра

преди 12 години

аз като работя по 12 часа и получавам 400 лева, безработна ли съм или работна ?

fallback