В село Алеко Константиново живеят малко над 3 хиляди души. Героите на Алеко Ганьо Балкански, Дочоолу, Гочоолу не правят изборите днес, но хората в селото се вълнуват за своето бъдеще, гласуват и имат своите искания към политиците.

Георги Панчов, който е роден в селото, е прекарал по-голямата част от живота си там. По професия е шофьор, но заедно с доброволци от селото се е заел да реновира местната църква.

"До момента се получи нещо със спонсорство, с упорит труд. Тука един възрастен човек да не кажа, че спеше в тази църква, докато не възстанови тази фасада, която виждате в момента. Много групи се включиха, строителни, много младежи се включиха в инициативата, сега се поотдръпнаха малко, може би бяха изморени, че бюрокрацията както в държавата, така и в Синода ни дърпа назад вместо да ни помагат", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки това, Панчов вярва, че той и съселяните му ще успеят да реновират църквата скоро. Със същата надежда той ще гласува и на изборите. Според него само изборът може да доведе до някакви промени в живота.

Останалите жители на село Алеко Константиново са на разнородни мнения по отношение на изборите. Част от тях са обезсърчени и не намират смисъл да отидат до урните и да дадат своя глас.

Въпреки трудностите, хората от селото, кръстено на Щастливеца, имат надежди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase