Природозащитниците с брадвата. Снимка: БТА
fallback

Десетки природозащитници донесоха предиобед брадва пред Министерския съвет, предназначена за премиера Бойко Борисов.

Със символичния си жест те изразиха протеста си срещу промените в Закона за горите, които ще се гледат на второ четене в Народното събрание.

Oще по темата
С брадвата премиерът трябвало да реши дали да пресече корупционните схеми за застрояване на българските гори и унищожаване на българската природа, или даотсече самите гори като подкрепи промените в Закона за горите.

"От премиера очакваме да вземе правилното решение и да защити интересите на всички българи граждани", обяви Нели Тончева от WWF.

От пресцентъра на МС обаче обясниха, че премиерът не е на "Дондуков" №1 и затова подаръкът му бе оставен в деловодството.

Природозащитниците обясниха пред медиите, че и народните избраници ще получат по една брадва със същото послание - да пресекат корупционните схеми в Закона за горите.

Протестното им шествие ще довечера от 19 часа. То ще тръгне от стълбите на бившия Партиен дом и ще завърши пред парламента.

Протестиращите ще носят 240 символични брадви, по една за всеки депутат, които ще оставят пред сградата на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Третият

преди 12 години

Интересите на "всички хора" са да има гора, за да има вода и въздух защото и до тях вече ще опрем както я караме. Но това трябва да се разбере от временно властващите и навлеме да се намесят, докато не е станало късно. Тогава и тези, които тук пишат, без да мислят като някакви си "аватари-и" може да разберат какво ще загубят зарад интересите на "перачите на пари" от малки полузакъсали банки и от лобистите, които им правят "улеснения за бизнеса" на гърба на всичи останали и на бъдещите поколения.

34

За шистовия газ

преди 12 години

им бяха ушили униформи и направили специални плакати, сега като гледам добре аранжираната брадва в кутия ,пак някой подпалва фитила, когато му кажат и за каквото му кажат. Щом плащат , ще протестират,едни и същи физиономии в няколко града последователно и наивняци или хитри нагаждачи.Къде бяха когато горяха горите и ги изнасяха към определена страна от определена партия.

33

ДО 38

преди 12 години

И като събориш правителството какво ще правиш,ти ли ще ни управляваш?

fallback