Министър Найденов е доволен от спада в цената на яйцата. Снимка: Impact Press Group
fallback

С десет стотинки е паднала цената на яйцата, констатира министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов във Враца, съобщават от Министерството на земеделието.

"Когато се срещнах с птицевъдите те ми обещаха, че седмицата преди Великден цената ще се понижи и това вече е факт и в търговската мрежа могат да се намерят яйца под 30 ст.", заяви Найденов.

Той уточни, че Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)прави непрекъсната проверки и се закани, че открие ли яйца, които не отговарят на изискванията, ще има безкомпромистни санкции без значение коя е хранителната верига.

Oще по темата

Найденов призна, че не е работа на Министерството на земеделието и храните да контролира цените, но "когато хората имат нужда държавата да се противопостави на картелни споразумения, тя ще го направи".

По отношение на наближаващите Великденски празници министърът допълни, че БАБХ ще продължава да прави проверки на агнешко месо, яйца и козунаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

666

преди 12 години

ДА ТИ ПАДНАТ И ТВОИТЕ ЯЙЦА.

86

!!!!!

преди 12 години

Преди 15-20 ст./бр., сега 30-50. За разходите по евродирективите компенсации пак народни пари. Доходите на кого са се удвоили?Да ги продават на тези с бонусите и консултантските милиони. Продава се на цена на която могат, но клиентите НЕ МОГАТ да си позволят да купят НА ТАЗИ ЦЕНА! Резултата е НЯМА СДЕЛКА. За пазника не е важно КАКВО ЩЕ ЯДЕМ. Години наред празниците се превръщат в ДНИ НА СПЕКУЛА.-------------------------------------------И все пак тя се върти Г. Галилей

85

!!!!!

преди 12 години

Богатите в чужбина, бедните по селата! Търговците, производителите и чиновниците (дето им дават народни пари като доплащане и цената пак стига 50 ст.) да ги мътят до и след Великден! Всеки който вдига цените и те надвишават средноевропейските да си спомни, че унас доходите са 1000% по-малки (250 Евро а не 2500) и да искат хората няма как да купят!Да ги продават на милионерите!-------------------------------------------И все пак тя се върти Г. Галилей

fallback